Guardian Nature School Team Contact Blog Project Noah Facebook Project Noah Twitter

A global community of nature enthusiasts
photographing and learning about wildlife

Join Project Noah!
nature school apple icon

Project Noah Nature School visit nature school

cargol bover

Helix aspersa

Description:

és una espècie de mol·lusc pulmonat, un dels cargols de terra més comú als Països Catalans. El caragol adult duu una closca de carbonat de calci molt resistent de 25–40 mm de diàmetre i de 25–35 mm d'alt. La closca és una mica variable pel que fa al color i la forma però generalment és marró fosca o castanya amb bandes, taques o ratlles grogues Com els altres caragols és hermafrodita i després de la posta els caragolets triguen d'un a dos anys per arribar a la maduresa. És herbívor i s'alimenta d'una gran quantitat de plantes. Al mateix temps ell és la presa de nombrosos animals incloent-hi alguns insectes, ocells (la cigonya per exemple), granotes i altres. Regne: Animalia Fílum: Mollusca Classe: Gastropoda Subclasse: Orthogastropoda Superordre: Heterobranchia Ordre: Pulmonata Família: Helicidae Gènere: Helix Espècie: H. aspersa

Habitat:

És originari d'una àmplia zona entre la regió mediterrània, l'oest d'Europa, el nord-oest d'Àfrica, l'Àsia Menor, i arribant a les Illes Britàniques. A més està naturalitzat a gran part del món.

Notes:

Malgrat que aquesta espècie és comestible és vista com una plaga de les hortalisses, especialment en els llocs on ha estat introduïda. El caragol Rumina decollata captura i es menja molts caragols d'aquesta espècie i per això s'ha introduït com a part de la lluita biològica. A la gastronomia francesa se'l coneix com petit gris. Recentment s'ha comercialitzat la bava de caragol d'aquesta espècie com a producte cosmètic.

Species ID SuggestionsSign in to suggest organism ID

2 Comments

Ava T-B
Ava T-B 8 years ago

I've moved this snail from the Arthropod category to the Other category for you. Snails and slugs are Mollusks. Arthropods have an exoskeleton and jointed limbs in at least one phase of their life. Think dragonfly, bee, crab, and ant.

roger.soria
roger.soria 8 years ago

Enhorabona! Ja heu fet el primer spotting!! Si vols millorar-lo, cal que reviseu el concepte d'hàbitat, i concretar-ho una mica més. També cal millorar la categoria: l'heu classificat com a Others i no és correcte.

Jaume Viladoms
Spotted by a stud ent at Jaume Viladoms

Catalunya, Spain

Spotted on Apr 20, 2015
Submitted on Apr 20, 2015

Spotted for Mission

Related Spottings

snail Garden Snail Roman Snail Burgundy Snails

Nearby Spottings

Aguaporni Gerani de pensament Menta Verda Albercoquer
Noah Guardians
Noah Sponsors
join Project Noah Team

Join the Project Noah Team