Guardian Nature School Team Contact Blog Project Noah Facebook Project Noah Twitter

A worldwide community photographing and learning about wildlife

Join Project Noah!
nature school apple icon

Project Noah Nature School visit nature school

Common Cyclamen

Cyclamen purpurascens

Description:

It has leaves which range from kidney-shaped to heart-shaped, and although some forms have plain green leaves, there are generally some silvery/whitish markings. The flowers vary in colour from a pale (often muddy) pink, through a dark rose to carmine, in all cases with a slightly darker nose.

Habitat:

C. purpurascens grows in deciduous or partly evergreen woods, generally overlying limestone. It also grows in shaded and semi-shaded places amongst rocks and tree-roots and occasionally on stabilised screes, at altitudes between 250 -1300m and flowers between June and September. It is particularly common in Beech (Fagus) woods.

Species ID Suggestions



Sign in to suggest organism ID

9 Comments

Jopy
Jopy 11 years ago

itekako si mi pomogla! kako -tako sam se do sada snašla :) najviše se služim knjigama, pa prevedem neki tekst, to mi baš lijepo popuni vrijeme kojeg imam napretek, pa onda ne stavljam reference! od sada ću ih početi stavljati...daju više informacija nego ja! hvala ti puno za pomoć još jednom....

injica
injica 11 years ago

Kada uđeš u new spotting ili edit spotting sa desne strane na dnu ti je mjesto di piše Add some tags i možeš dodati bilo koju riječ za koju misliš da je potrebno povezati s ovim spottingom, ali s obzirom na Noahova tražilica i onako uzima u obzir sve one riječi koje si navela u opisu, čini mi se pametnije napisati neku koja nije navedena, npr. hrvatski prijevod ili da je to kukac ili mjesto na kojem je nađeno :) I primijetila sam da ne stavljaš reference, ne znam je li to jer ne znaš ili ti se neda, ali puno puta, ako nemaš vremena opisati pronađeno, možeš staviti bar jedan link u jedno od onih 3 polja (Add a reference) i onda si ljudi otvore i čitaju! Pazi samo da wiki ide samo na drugo bijelo prazno polje, a enciklopedija na 1., ostale stranice na 3. jer ih prethodna dva polja ne podržavaju. Ipak treba i spomenuti da nemali broj stranica nisu podržane ni u 3. polju, ali srećom večinu informacija dijelit ćeš ili sa wikipedije ili sa enciklopedije :) evo nadam se da sam bila od ikakve koristi :)

Jopy
Jopy 11 years ago

Thank u, Jemma, for help!

Hema  Shah
Hema Shah 11 years ago

To traje dugo vremena kako bi se upoznali s projektom Noe.
Ako želite dodati cvijeće na bilo mission.click na 'Uredi Spotting'and dodati uočavanje gdje se kaže misijama.
Ali prvo morate pridružiti misiju.

Jopy
Jopy 11 years ago

uvijek sam zavidila na flori i fauni primorja, malo se budem u proljeće potrudila pa budem dodala nove organizme u tvoju misiju :-) kako se to taga? tu sam tek par tjedana i još se ne snalazim do kraja..

injica
injica 11 years ago

Da na moru proljeće počinje s nekim drugim bojama spektra: ljubičice za 8.mart, perunike za 1.maj ;) Tagaj Plitvice, ova karta nije baš pouzdana!

Hema  Shah
Hema Shah 11 years ago

lovely pic of the flower.

Jopy
Jopy 11 years ago

u mom kraju su visibabe, jaglaci i zlatice vjesnici proljeća, pa su me oduševile ciklame u dalmaciji i primorju, tako lijepa boja a tek njihov cvijet i miris... luda sam za njima! btw. ova je slikana na plitvicama...!

injica
injica 11 years ago

Glasnik proljeća na moru :) mi nemamo visibabe i jaglace, al nam zato ciklamice cvatu ranije :) Uvijek su me fasinirale te biljčice koje vole živjeti u sjeni i mraku ;)

Jopy
Spotted by
Jopy

Croatia

Spotted on Oct 5, 2012
Submitted on Mar 31, 2013

Spotted for Mission

Related Spottings

Cyclamens Cyclamen Cyclamen Cyclamen

Nearby Spottings

Mallard duck Cross spider, pauk križar Penny bun, vrganj Silver washed fritillary (male)
Noah Guardians
Noah Sponsors
join Project Noah Team

Join the Project Noah Team