Guardian Nature School Team Contact Blog Project Noah Facebook Project Noah Twitter

A worldwide community photographing and learning about wildlife

Join Project Noah!
nature school apple icon

Project Noah Nature School visit nature school

yusufcuk

Anisoptera

Description:

Büyük birleşik gözleri, güçlü saydam kanatları, göz alıcı renkleri ve uzunca vücutlarıyla tanınırlar. Vücutları kuvvetli yapıda ve hiçbir zaman düz değildir. Hareketleri daha hızlı ve devamlıdır. Bağırsak solunumu yaparlar. Yusufçuklar genelde sivrisinekler, tatarcıklar, arılar ve kelebekler gibi diğer küçük böcekler ile beslenirler. İnsanları normal şartlarda ısırmaz ya da sokmazlar fakat karınlarından tutulduğu takdirde kurtulmak için ısırmayı denerler.Yusufçuklar genelde güneşli havalarda uçmayı tercih ederler. Görme duyuları çok gelişmiştir. Birbirlerine birleşmiş olan petek gözleri yaklaşık 1000 ayrı "göz"den oluşur.Çok hızlı hareket yeteneğine sahiptirler. Avlarını yakalayabilmek için diğer canlılarda rastlanmayan organlara sahiptirler.

Habitat:

Çoğu zaman göllerin, akarsuların ve su birikintilerinin olduğu bölgelerde görülürler, çünkü "nemf" diye adlandırılan larvaları suda doğarlar.

Notes:

Yusufçuklar suda gelişimlerini bir yıl içinde tamamlar ve sudan çıkarak uygun bir yere tırmanırlar. Derilerinin sırtları boyunca yarılmasını bekler ve bu işlemden sonra yarılan derinin içinden yetişkin yusufçuk çıkar.

Species ID Suggestions



Sign in to suggest organism ID

1 Comment

Hello sedef güneş and welcome to the Project Noah community!
Nice first spotting!

Project Noah is a tool for people to learn about wildlife, share wildlife spottings, build nature journals and engage in citizen science. Here you will find a friendly community of people passionate about wildlife and conservation.

We are thrilled for you to join Project Noah. We hope you enjoy our website and community as much as us! Enjoy yourself, learn, share and I will see you around :)

sedef güneş
Spotted by
sedef güneş

Turkey

Spotted on Sep 15, 2019
Submitted on Apr 15, 2020

Related Spottings

Dragonfly Dragonfly Dragonfly Dragonfly

Nearby Spottings

Spotting White Asphodel Gold Finch Almond
Noah Guardians
Noah Sponsors
join Project Noah Team

Join the Project Noah Team